Marieke Viergever

beeldconcept & fotografie

Een beeldconcept is de blauwdruk voor het beeld dat jouw verhaal versterkt. Dat verhaal kan bijvoorbeeld een merk zijn, een campagne of je bedrijfsprofiel. Bij het maken van een concept werken we nauw samen. Eerst formuleren we het doel van de te gebruiken beelden; Wat wil je vertellen? Wat zijn de uitgangspunten? Vervolgens ga ik aan de slag en omschrijf het soort beeld, de uitstraling en het doel van de beelden in een beeldconcept. Bij het ontwikkelen van dit beeldconcept blijf ik weg van het letterlijke. Ik probeer een vertaalslag te maken naar conceptuele beelden om zo mensen nieuwsgierig te maken en te prikkelen. Wat kun je van mij verwachten? Nou, ten eerste denk ik met je mee over wat fotografie voor jou kan betekenen. Welke uitstraling past het beste bij jou en jouw bedrijf. Bij Zin in Beginnen werken we nauw samen, het beeldconcept voor jouw website en de foto’s passen binnen het totale concept dat we voor jou ontwikkelen. Je kunt erop vertrouwen dat de foto’s die ik van en voor jou maak persoonlijk zullen zijn, waardoor je jezelf kunt onderscheiden van je collega-concurrenten. Stockfoto’s, je weet wel die dertien-in-dozijn foto’s, zullen geen plek vinden op jouw website!

Een beeldconcept is de blauwdruk voor het beeld dat jouw verhaal versterkt. Dat verhaal kan bijvoorbeeld een merk zijn, een campagne of je bedrijfsprofiel. Bij het maken van een concept werken we nauw samen. Eerst formuleren we het doel van de te gebruiken beelden; Wat wil je vertellen? Wat zijn de uitgangspunten?

Vervolgens ga ik aan de slag en omschrijf het soort beeld, de uitstraling en het doel van de beelden in een beeldconcept.

Beeldconcept en fotografie door Marieke Viergever

Bij het ontwikkelen van dit beeldconcept blijf ik weg van het letterlijke. Ik probeer een vertaalslag te maken naar conceptuele beelden om zo mensen nieuwsgierig te maken en te prikkelen.

Wat kun je van mij verwachten? Nou, ten eerste denk ik met je mee over wat fotografie voor jou kan betekenen. Welke uitstraling past het beste bij jou en jouw bedrijf. Bij Zin in Beginnen werken we nauw samen, het beeldconcept voor jouw website en de foto’s passen binnen het totale concept dat we voor jou ontwikkelen. Je kunt erop vertrouwen dat de foto’s die ik van en voor jou maak persoonlijk zullen zijn, waardoor je jezelf kunt onderscheiden van je collega-concurrenten. Stockfoto’s, je weet wel die dertien-in-dozijn foto’s, zullen geen plek vinden op jouw website!

Over mij

Toen ik in 1995 afstudeerde van mijn studie bedrijfskunde, kreeg ik van mijn vader zijn oude pentax SP1000 om mee te nemen op mijn reis door Afrika. Ik was verkocht! In de jaren erna groeide mijn liefde voor de camera sterker en in 2005 besloot ik de sprong in het diepe te wagen: ik werd freelance fotografe. Van 2007 tot 2011 studeerde ik aan de kunstacademie AKV|St.Joost en sindsdien werk ik zowel in opdracht als aan mijn eigen projecten.

Inmiddels heb ik mijn diensten uitgebreid met het ontwikkelen van beeldconcepten. In de loop van de jaren ben ik klanten steeds meer gaan adviseren over de toe te passen fotografie op basis van het te bereiken doel. Ik merkte dat veel mensen zich niet realiseren dat het maken van goede foto’s niet alleen een momentopname is maar juist goede voorbereiding nodig heeft. Ik gebruik mijn ervaring graag om mensen hierbij te helpen.

Hoewel geboren en getogen in Utrecht, woon ik al ruim 20 jaar met veel plezier in Noord Brabant. Ik houd van de stad en van de natuur, en beide zijn goed vertegenwoordigd in deze provincie. Ik loop graag met mijn camera door de natuur waar ik met mijn macrolens de kleinste wezentjes haarscherp probeer vast te leggen. In mijn vrije tijd stap ik graag in een roeiboot voor een sportieve prestatie, wat ik dan weer compenseer met lekker eten!

Toen ik in 1995 afstudeerde van mijn studie bedrijfskunde, kreeg ik van mijn vader zijn oude pentax SP1000 om mee te nemen op mijn reis door Afrika. Ik was verkocht! In de jaren erna groeide mijn liefde voor de camera sterker en in 2005 besloot ik de sprong in het diepe te wagen: ik werd freelance fotografe. Van 2007 tot 2011 studeerde ik aan de kunstacademie AKV|St.Joost en sindsdien werk ik zowel in opdracht als aan mijn eigen projecten.

Inmiddels heb ik mijn diensten uitgebreid met het ontwikkelen van beeldconcepten. In de loop van de jaren ben ik klanten steeds meer gaan adviseren over de toe te passen fotografie op basis van het te bereiken doel. Ik merkte dat veel mensen zich niet realiseren dat het maken van goede foto’s niet alleen een momentopname is maar juist goede voorbereiding nodig heeft. Ik gebruik mijn ervaring graag om mensen hierbij te helpen.

Hoewel geboren en getogen in Utrecht, woon ik al ruim 20 jaar met veel plezier in Noord Brabant. Ik houd van de stad en van de natuur, en beide zijn goed vertegenwoordigd in deze provincie. Ik loop graag met mijn camera door de natuur waar ik met mijn macrolens de kleinste wezentjes haarscherp probeer vast te leggen. In mijn vrije tijd stap ik graag in een roeiboot voor een sportieve prestatie, wat ik dan weer compenseer met lekker eten!

“Voorbij ons eigen denken durven gaan, dat is de uitdaging. Maar de uitkomst duurzamer dan opnieuw te reageren op dat ene, op het vorige. Verbinding maken, daar zal te toekomst liggen.
Van systeem naar idealen, van wetenschap naar zingeving."

Marieke Viergever Beeldconcept een Fotografie

Mijn werk

Heb je even? Ik vind het namelijk erg leuk om over fotografie te praten. Dat krijg je ervan wanneer je van je hobby je werk hebt gemaakt. Mijn opdrachtgevers bevinden zich vooral onder kleine ondernemers en non-profitorganisaties. Wanneer je nieuwsgierig bent naar mijn werk, kun je een selectie bekijken op mijn website: www.mariekeviergever.com. Daar kun je zien dat ik vooral mensen fotografeer. En dat is het leuke van mijn werk: ik ontmoet allemaal interessante mensen, die ik in mijn dagelijks leven niet of nauwelijks tegenkom. Ik maak portretten waarin mensen zichzelf herkennen, niet zozeer hun uiterlijke maar juist hun innerlijke kant. Dit doe ik door de tijd te nemen voor een fotoshoot, eerst even samen een ‘bakkie doen’ voordat ik mijn camera tevoorschijn haal. Dit moment samen is voor mij zeer waardevol want daarmee leer ik mijn klant/model een beetje kennen en dit zie je terug in het portret.

haar favoriete rozen mariekeviergever

Wat klanten zeggen

“Marieke luistert naar de vraag/opdracht en past daar haar eigen ervaring op toe. Zij gaat voor 'gevoel' in plaats van alleen maar een 'mooi plaatje'. De samenwerking verliep heel soepel, zowel met mij als met de 'modellen'. Je voelt je snel op je gemak bij haar en de foto's stralen dat ook uit. "
Saskia
SWO
“Ik blijf het fijn werken vinden met Marieke. Ook heel prettig dat ik het maken van afspraken, afstemming, etc. aan haar kan overlaten."
Emmy
Nationaal Ouderenfonds
Projectleider Andrea Viergever
Andrea Viergever

Projectleider

Leen van der Heijdt bij zin in beginnen
Leen van der Heide

Grafisch ontwerper

Corien Batalona
Corien Batalona

Business Coach

Scroll naar boven